Hus-special!

Häromdagen var jag på husmöte ett antal timmar och fick en hel del bestämt. Jag tänkte berätta och dela med mig lite om hur vi tänkt under denna process.

Redan från början var vi helt säkra på stilen på huset. Det ska vara ett ljust, traditionellt hus. Vi båda är inte så mycket för supermoderna hus, utan vill mer skapa den här mjuka, ljusa, hemtrevliga känslan.

Vi ville göra ett sånt hus, men naturligtvis i en modern version. Färgerna har hela tiden varit grått och vitt, och materialen har varit ljust trä och marmor. Marmor är ju såååå snyggt. Så är det bara. Och det känns ändå rätt tidlöst. För det är så vi tänkt med detta hus. Vi vill kunna byta möbler efter trender och annan smak. Till exempel, mässing och marmor, HUUR SNYGGT? Jo jättesnyggt! Men hur känner vi om 5 år? Säkert fortfarande snyggt, men börjar vi tröttna? Därför har vi valt alla blandare i krom. Det skapar en ren känsla och som sagt kan man då göra det lite skojsigare med annan inredning. Köket ska vara vitt traditionellt med inbyggd fläkt, “ramar” i luckorna och detaljer som glasskåp längst upp. Sovrummen blir i varmt grått och gästrummet lurar jag fortfarande på om vi ska köra på en skvätt blå-grönt-grått.

På en av bilderna nedan ser ni en suuupersnygg ångbastu i marmor. Och att platsbygga en ångbastu i Sverige är tydligen inte så vanligt. Idén kom från våra boenden i Kanada då vi har det nu i vårt nya hus men även i det förra. Jag absolut älskar att ångbasta. Det är terapi!! Så en sån var för oss given istället för ett stort härligt badkar (vilket jag också gillar!).

Kronan på verket avslöjar jag inte nu, det får komma längre fram 😉

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *